ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΙΑΒΑΝΗΣ

Original: https://wichm.home.xs4all.nl/javmys1.html

Eισαγωγή
Υπάρχουν πολλές μορφές μυστικισμού. Το μεγαλοπρεπές μεγαλείο της φύσης προκάλεσε ένα διαισθητικό δέος στον άνθρωπο και ένα αίσθημα ενότητας. Κάποιο χρονικό διάστημα στην ιστορία τα μέλη του είδους homo sapiens άρχισαν να κατευθύνουν την προσοχή τους.
Στις πρώτες ομάδες πολιτισμού, περιβάλλεται από κάποιες παράξενες δυνάμεις της ζωής και κατέχουν εξαιρετικές δυνάμεις και ιδέες. Κάποιοι τους αποκαλούν ιατρικό άνθρωπο ή σαμάνοι.

Στον σύγχρονο πολιτισμό ο μυστικισμός θεωρείται ως η πρακτική της κοινωνίας και της λατρείας του ανθρώπου της θεϊκής του φύσης.
Παίρνει όμως όλες τις μορφές. Ιάκωβος μυστικισμός, η προέλευση του οποίου είναι ελάχιστα γνωστή ως πρώιμοι υποστηρικτές του.

 

 

 

ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΙΑΒΑΝΗΣ

Τις τελευταίες δεκαετίες, ο μυστικισμός της Ιάβας έχει γίνει όλο και περισσότερο ενδιαφέρον για τους ανθρωπολόγους. Βασίζουν τα βιβλία, τα άρθρα, τις διδακτορικές τους διατριβές κλπ. εν μέρει στις ολλανδικές μελέτες κατά τη διάρκεια του αποικιακού τους παρελθόντος, εν μέρει στις δικές τους παρατηρήσεις κατά τη διάρκεια του πεδίου εργασίας Η Java είναι ιδιαίτερα συναρπαστική γιατί η κουλτούρα της φέρει ίχνη διαφόρων θρησκειών.

Η αρχική θρησκεία της Java ήταν animistic. Στον αόρατο κόσμο. Το selamatan θεωρείται ότι αποτελεί μέρος αυτής της λαογραφίας. Αυτή η συγκέντρωση πραγματοποιείται σε συγκεκριμένες ημερομηνίες, όπως η τρίτη, έβδομη, τεσσαρακοστή, εκατοστή και χιλιετηρίδα από τον θάνατο των συγγενών. Το φαγητό που καταναλώνεται προορίζεται να είναι μια θυσία για την ψυχή του νεκρού ατόμου. Μετά από χιλιάδες ημέρες η ψυχή υποτίθεται ότι έχει αποσυντεθεί ή μετενσαρκωθεί. Prof.JMvan der Kroef γράφει: «Η ομοιόσταση ζήτησε μέσω του selamatan έχει ανιμιστικές υπόβαθρο που αποτελεί μέρος της Ιάβας κοσμολογίας: ο άνθρωπος περιβάλλεται από πνεύματα και θεότητες, μυστηριώδη εμφανίσεις και υπερφυσικές δυνάμεις, οι οποίες, εκτός αν παίρνει τις κατάλληλες προφυλάξεις, μπορεί να τον ενοχλεί ή ακόμα να τον βυθίσει σε καταστροφή “.

Ο ανθρωπολόγος Clifford Geertz χωρίζει τον πληθυσμό της Ιάβας σε τρεις κύριες ομάδες: το αμπάνγκαν, το priyayi και το santri. Τα Abangan (Agami Jawi) είναι ονομαστικοί μουσουλμάνοι, το kejawen. Dr.S. de Jong:.. «Χλωρίδα και πανίδα έχουν ψυχή, όπως ο άνθρωπος Η ψυχή ζωικά και φυτικά βυθίζεται βαθύτερα στην υλική ύπαρξη από την ανθρώπινη ψυχή Ως εκ τούτου ορισμένα φυτά και τα ζώα μπορεί να είναι επιβλαβής … Οι πύργοι Θεότητας πάνω στη γαλήνια ξεκούραση και δεν προσφέρει . βοήθεια Η abangan παραμένουν δύο δυνατότητες:. -rela- παράδοση και λατρεία -bekti τα πρωτόγονα βασικές έννοιες επαναληφθεί στο 20ο μυστικιστικές ομάδες αιώνα, δεν μπορεί ποτέ να είναι απών ».

Τον 5ο αιώνα ο Ινδουισμός εισήχθη στην Java και έπληξε τη ρίζα. Χίλια χρόνια αργότερα ακολουθήθηκε από το Ισλάμ. Η μορφή του Ισλάμ που έφθασε στην Ιάβα είχε ήδη υποστεί τις επιρροές του Ishmaili Shi’ah. Στην Java προσαρμόστηκε και πάλι στις υπάρχουσες Hindu και animistic στοιχεία. Ο μυστικισμός του σούφι αγκαλιάστηκε Ειδικά, επειδή συνέπεσε με τον υπάρχοντα τρόπο σκέψης. Σούφι αδελφότητες – tarekats – των παραγγελιών Σούφι της Naqshabandiyya, Qadiri και Shattariyya σχηματίστηκαν και σιγά-σιγά εξαπλώθηκε.

Προς τα μέσα του 19ου αιώνα προέκυψε για τους μουσουλμάνους. Αυτό οδήγησε στη μεταρρύθμιση του Ινδονησιακού Ισλάμ των ινδουιστικών-ιουανικών στοιχείων. Το Santri ανήκει σε αυτό το τμήμα του πληθυσμού. Καταδικάζουν τέτοιες παρεκτροπές, όπως οι παραστάσεις του Wayang και οι selamatans. Απορρίπτουν την πίστη στην ενότητα του ανθρώπου και του Θεού, στη φυλή (συναίσθημα) πάνω από το άκαλο (λόγος).

Eling, η βαθύτερη πτυχή της εσωτερικής ζωής των Ιάβανων

Ο μυστικισμός μπορεί να λεχθεί ότι διαπερνά τη ζωή της Ιάβας και κατά συνέπεια το λεξιλόγιό της. Ορισμένες λέξεις της Ιάβας είναι δύσκολο να κατανοηθούν. Το ένα είναι “πολιτισμός”. Ένας άλλος είναι “jiwa”, που μπορεί να σημαίνει ζωή, αλλά και ενθουσιασμό, πνεύμα, εσωτερικός εαυτός, σκέψη, συναίσθημα, νοοτροπία, ουσία και συνέπεια.
Ο Eling (προφέρεται “ασθένεια”) είναι ένας ακόμη από αυτούς τους συχνά χρησιμοποιούμενους όρους που αψηφούν τη μετάφραση. Η λέξη μπορεί να γίνει κατανοητή μόνο αν κοιτάξει το πλαίσιο της. Οι Ιάβανες θα το καταλάβουν διαισθητικά. Μπορεί να σημαίνει “μία από τις δυνάμεις της jiwa”, “μια ηθική αξία” ή “ένα επίπεδο βάθους στη θρησκευτική συνείδηση”.

Eling ως μία από τις δυνάμεις της jiwa
Βασικά το eling σημαίνει “θυμηθείτε”. Αναφορικά με τις εξουσίες της jiwa η λέξη καλύπτει όλα όσα βίωσαν φυσικά ή πνευματικά. Η εμπειρία μιας συνεχιζόμενης διαδικασίας είναι το αποτέλεσμα της εμπειρίας μιας συνεχιζόμενης διαδικασίας. Ο εγώ, ο οποίος ήταν πενιχρός οικονομικά πέρυσι, κερδίζει τώρα χρήματα. Η μνήμη βασίζεται στην προσωπική ταυτότητα. Όχι μόνο αυτό σημαίνει ότι έχουμε επίγνωση των συνεπειών των ενεργειών μας και της ατομικής μας ευθύνης. Ως εκ τούτου, το βασικό νόημα της μεγάλης σημασίας για την έννοια της αυτογνωσίας, που θεωρείται πολύ σημαντική στη φιλοσοφία της Ιάβας.
Μια άλλη έννοια του “eling” είναι η επιστροφή στη συνείδηση ​​μετά από λιποθυμία.

Eling ως ηθική αξία
Αυτοέλεγχος, όπως στη θλίψη, το θυμό ή τον αποπροσανατολισμό, οι Ιάβανες συνήθως συμβουλεύουν ότι είναι απαραίτητο να δουλέψουν. Με άλλα λόγια, δεν συγκλονίζεται από τα συναισθήματα, τις συγκεχυμένες σκέψεις ή το θυμό. Σε αυτή την περίπτωση, το eling σημαίνει να επανακτήσει αυτοέλεγχο.
Ο αυτοέλεγχος στους Ιάβας έχει υψηλή αξία, αν όχι το υψηλότερο. Σε αυτό το πλαίσιο, το eling ήταν το νόημα της συνείδησης από το να θυμόμαστε. Αναφέρεται σε ένα υψηλό επίπεδο αυτογνωσίας που επιτρέπει στο άτομο να παρατηρεί και να ελέγχει τις κινήσεις του εαυτού, τόσο του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού – τις πράξεις, τις λέξεις και τις σκέψεις του. Με το να είμαστε φρουροί, είμαστε σε θέση να παραμείνουμε στην κατάσταση της ζωής

Στη ζωή του οι Ιάβανοι πρέπει να είναι πρόθυμοι να δουν στα βάθη ό, τι συναντά και να παραμείνουν πάντα σε κατάσταση ελεημοσύνης. Απαιτεί το υψηλότερο επίπεδο συνειδητοποίησης και ελέγχου των κινήσεων του εξωτερικού και του εσωτερικού εαυτού. Αυτό συνεπάγεται αμφίδρομη κίνηση. Όντας σε κατάσταση ύπαρξης και σημαντικές λέξεις.
Θα εμποδιστεί από το να πιει, το κάπνισμα, το όπιο, την κλοπή, το παιχνίδι και τη βροχή. Όχι μόνο αυτό, θα σωθεί από μια υπερβολικά υλιστική προοπτική

Ιάβανους να μένουν σε αυτό το κράτος. Σε προκαλείται από το nafsu (πάθη). Αυτό θα τον βοηθήσει να γίνει πιο ευαισθητοποιημένος και ικανός για αυτοέλεγχο.

Άλλοι κίνδυνοι είναι το ψέμα, η υπερηφάνεια και η υποκρισία – όλοι οι τρόποι εκδήλωσης του εγώ και η υπέρβαση των ορίων του αυτοελέγχου. Μια λέξη της Ιάβας λέει καλά: «Πρέπει να μάθουμε να αισθανόμαστε πόνο όταν είμαστε ευτυχείς και χαρούμενοι όταν είμαστε σε πόνο». Μπορούμε λοιπόν να πούμε ότι έχουμε γίνει ηγέτης.
Εσωτερική μέθοδος επίτευξης της ησυχίας.

Eling ως επίπεδο βάθους στη θρησκευτική συνείδηση
Σε αυτό το πλαίσιο, αναφέρεται σε υψηλό επίπεδο θρησκευτικής συνείδησης ή εμπειρίας. Αυτό βασίζεται σε meneng (σιωπηλό) και wening έννοια έννοια σαφήνεια, καθαρότητα, διαφάνεια. Αυτό προϋποθέτει ότι ο ρόλος του εγώ να μειωθεί έτσι ώστε το άτομο δεν είναι πλέον ευάλωτα σε αλαζονεία, υπερηφάνεια, έξω απολαύσεις, ή υλικό κέρδος.
Εάν η επίδοξους Ιάβας εκπαιδεύει τον εαυτό του μέσω της σιωπής, θα δείτε πιο καθαρά με εσωτερική μάτια του, καθιστώντας το πιθανό να δούμε την ουσία των πραγμάτων, να αφαιρέσει το πέπλο της απλής εμφανίσεις και προσωρινές αξίες. Μόλις φτάσει στη σκηνή του ελέφαντα, θα έλθει πιο κοντά στον Θεό. Μικρόκοσμος και μακροσκόπιο, ή πλάσματα και Δημιουργός, θα υπάρχει ένας διαχωρισμός μεταξύ του θέματος και του αντικειμένου. Η γλυκύτητα δεν θα διαχωριστεί από το μέλι.

Σε ένα ακόμα υψηλότερο επίπεδο, όλα τα ονόματα και οι μορφές θα εξαφανιστούν. Θα υπάρξει μόνο κενότητα. Αυτό ονομάζεται η εμπειρία του ιλάνγκ (χαμένο), suwung (κενό), siRNA (φύγει), komplang (άδειο), που ονομάζεται επίσης «νεκρό στη ζωή.» Απαιτεί μια ισχυρή πίστη για να ξεπεράσει όλα τα εμπόδια και το φόβο.

Εν κατακλείδι, Eling είναι μια πολύ λέξη που χρησιμοποιούν οι Ιάβας Λόγω της στενής σύνδεσής του με τη βαθύτερη στάση της Ιάβας στην εσωτερική ζωή του. Λειτουργεί όχι μόνο στη θρησκεία, αλλά και στην καθημερινή ζωή και στους ηθικούς κανόνες. Έτσι η θρησκευτική και μυστικιστική ζωή, η οποία θεωρείται συνήθως αποκλειστική και ατομική, διαπερνά τον τρόπο που ζουν οι άνθρωποι της Ιάβας από μέρα σε μέρα. Τα εσωτερικά επίπεδα neng, ning και eling δεν περιλαμβάνονται στον τρόπο ζωής της Ιάβας. Είναι στο βάθος των προβλημάτων τους με την ηθική, την εκπαίδευση, την οικονομία, τη φιλοσοφία, την ασφάλεια και την πολιτική. Οι Ιάβας προσπαθήσει να λύσει τα προβλήματα με σαφή μάτι και μια εσωτερική ηρεμία που πηγάζει από τη βαθιά εσωτερική στάση τους: Eling.
(Subagio Sastrowardoyo, (ελεύθερη) μετάφραση Mansur Medeiros)

Priyayi
Οι παραπάνω παρατηρήσεις είναι ιδιαίτερα αληθινές για τους τύπους ιθαγένειας priyayi. Σε αυτή την ομάδα οι απόγονοι της αριστοκρατίας των δικαστηρίων της Ιάγιακαρτάς και της Σουρακάρτας των Ιάβαδων, που οι Ολλανδοί κέρδισαν για να γίνουν μέλη της δημόσιας διοίκησης. Σήμερα αποτελούν τη νοημοσύνη της Java. Έχουν τις ρίζες τους στα ινδουιστικά-ιουανικά δικαστήρια των προ-αποικιακών χρόνων. Ένας ευγενής και καθαρός χαρακτήρας τους αποδίδεται. Ήταν οι κομιστές των μυστικιστικών παραδόσεων των δικαστηρίων που τους δίδαξε ο πολύ γοητευμένος γκουρού.

Ο Priyayi συντήρησε και καλλιέργησε την τέχνη του χορού, του δράματος, της μουσικής και της ποίησης. Ο Sunan (= βασιλιάς) Kalidjogovan (ονομάζεται επίσης Kalidjaga) πιστεύεται ότι είναι ο τρόπος Wayang παίζουν τη σημερινή του μορφή. Πριν ήταν μέρος της λατρείας των προγόνων της Ιάβας. Τα στοιχεία σκιάς αντιπροσωπεύουν τα πνεύματα των νεκρών. Οι συνέπειες των ινδικών επών Mahabharta και Ramayana εισήχθησαν και ενσωματώθηκαν στις παραστάσεις του Wayang.

Σανσκριτικές λέξεις: Susila = γνήσια, ηθική? Budhi = Buddhi = νοημοσύνη; Ντάρμα = κανόνας, συνήθης τήρηση (J.Gonda).
Στο μυστικισμό, όπως έχουμε δει παραπάνω, αυτά τα λόγια έχουν διαφορετικό νόημα. Η ζωή σύμφωνα με το ντάρμα του ανθρώπου και οι κανόνες της κοινωνικής τάξης είναι να εκπληρώσει “το θέλημα του Θεού” (kodrat).
Σε Ιάβας μυστικισμό μαθαίνει κανείς ότι είναι καλό να τιμήσει κανείς τους ανωτέρους … τη δικαιοσύνη και την ευημερία αναμένεται να εισρεύσουν από πάνω, να προέρχονται από Bapak ο οποίος με τη σειρά του, αντλεί τη δύναμή του για προστασία από την υψηλότερη Bapak, κλπ, μέχρι τη σφαίρα του υπερφυσμού και του ηγέτη “από τη χάρη του Θεού”.

Όλη η φύση είναι προικισμένη με ψυχές. Prof.van der Kroef σημειώνει: μονιστική ταυτοποίησης οποιαδήποτε πραγματοποιείται στα μεγάλα μήκη: φυτικά και ζωικά «αποστάγματα» σχήμα της ανθρώπινης προσωπικότητας και του πεπρωμένου (π.χ. μετά το φαγητό κατσικίσιο κρέας «τάση του κατσικίσιου να χαθείς θα εκδηλώνεται με τον άνθρωπο, όπως η επιθυμία όλων περιστάσεις να ακολουθήσει τις παρορμήσεις δική του «) και πανθεϊστικές ενότητα γίνεται αποδεκτή ως αυτονόητη (π.χ.» στον κόσμο των ψαριών, υπάρχουν πολλά που εξυπηρετεί τον Θεό με πίστη και, επιπλέον, δεν είναι αμελής με τον τρόπο των προσευχών τους … «).

Δύο χαρακτηριστικά του μυστικισμού της Ιάβας
Η μυστικιστική παράδοση της Ιάβας είναι γνωστή για τον συγκρητισμό της. Έχει απορροφήσει όλες τις θρησκευτικές παραδόσεις που έφτασαν στην Java και της έδωσαν τη δική της ερμηνεία.

Ο σκοπός της μυστικιστικής παράδοσης της Ιάβας είναι να βιώσει την ενότητα με τον Θεό. Και από τον κόσμο στο dihkr (επαναλαμβανόμενη προσευχή), νηστεία, στέρηση ύπνου, και απόσυρση από τον κόσμο. Ο σκοπός του ασκητισμού είναι ο καθαρισμός, διευκολύνοντας την άμεση επικοινωνία με τον θεϊκό κόσμο.

Διαφωνία μεταξύ των μυστηριακών κινήσεων
Ο Αμποράν, ο πιαγιάι και ο σάντρι ήταν πάντα μια περιοχή έντασης. Η Santri κατηγόρησε τις άλλες δύο ομάδες ότι μίλιζαν το Ισλάμ με το Javanism. Prof.van der Kroef: «Συγκρούσεις, ακόμη και βιαιοπραγίες … συχνά συνέβησαν μεταξύ αυτών των ομάδων, που συχνά συνεπαγόταν σύγκρουση μεταξύ των διατάξεων του τοπικού adat (εθιμικό δίκαιο) και του hukum (ισλαμικού νόμου) …».

Οι μυστικιστές Baduys
Στη Δυτική Ιάβα, κοντά στην πόλη της Rangkasbitung, Νότια Bantam, βρίσκεται το μυστηριώδες Baduy έδαφος. Οι εξωτερικοί συνεργάτες δεν επιτρέπεται να την εισάγουν. Οι Baduys ζήλο φυλάνε τα μυστήρια της Ιάβας μυστικισμό από την αυγή της Ιάβας ιστορίας. Javanese Sultans στην Ανατολική Ιάβα σε παλιές εποχές καθώς και οι πρόσφατοι κυβερνήτες της Ινδονησίας. Το έδαφός τους δεν έχει άμεση κυβερνητική παρέμβαση και καθώς τα χρήματα είναι ταμπού δεν εισπράττονται φόροι.

Στην καρδιά της Baduy χώρας, που περικλείεται από μια ζούγκλα, βρίσκεται το ιερό μεγαλιθική Sasaka Domas, ή πολλές πέτρες. Κανείς δεν μπορεί να το αρέσει.

Οι Baduys θεωρούνται ως μία από τις τελευταίες επιζόντες κοινότητες μανταλά σε Java. Σουδανέζικα – Χιντούν / Βουδιστικά / animistic πεποιθήσεις, γνωστή ως Kejawen. Αντέστρεψε τον ισλαμισμό της χώρας. Οι Baduy αποκαλούν τη θρησκεία τους Sunda Wiwitan [νωρίτερα Σουντιανοί]. Ήταν επίσης πολύ λίγα Hindu χαρακτηριστικά.

Με βάση ένα σύστημα ταμπού, η θρησκεία του Baduy είναι animistic. Πιστεύουν ότι τα πνεύματα κατοικούν στους βράχους, τα δέντρα, τα ρέματα και άλλα άψυχα αντικείμενα. Αυτά τα πνεύματα κάνουν καλό ή κακό στην τήρηση των ταμπού. Χιλιάδες ταμπού ισχύει για κάθε πτυχή της καθημερινής ζωής είναι life.Their Διέπεται από απαγορεύσεων ως προς κατέχει περιουσία, βοοειδών, καθορίζοντας τους sawahs (ορυζώνες), καλλιέργεια νέων προϊόντων, κ.λπ. Οι ιερείς τους δεν επιτρέπεται να εγκαταλείψουν την περιοχή, να περάσουν τη νύχτα έξω από το χωριό τους ή να επικοινωνήσουν με τους ξένους. Οι Baduy αναπτύσσουν το δικό τους φαγητό και κάνουν τα δικά τους εργαλεία και τα ρούχα τους. Απορρίπτουν κάθε εισαγωγή αντικειμένων από το εξωτερικό.

Οι εξωτερικοί δεν επιτρέπεται να εισέλθουν στην εσωτερική περιοχή που κατοικείται από σαράντα οικογένειες. Ο πληθυσμός είναι αυστηρά περιορισμένος. Όταν ξεπεραστεί το όριο, ο πληθυσμός αποστέλλεται στην κοινότητα ως Outer Baduy. Αν και προσπαθούν να τηρούν τα ταμπού του εσωτερικού Baduy, υπάρχει μεγάλη πίεση για να χαλαρώσει τους κανόνες. Παρόλα αυτά, διατηρούν την ταυτότητά τους ως Baduy σε αξιοσημείωτο βαθμό.

Η ινδονησιακή κυβέρνηση προσπάθησε να γίνει πιο ανοιχτόμυαλος. Παραμένει να δούμε σε αυτό το πολύτιμο θύλακα του μυστικισμού της Ιάβας.

Μεταπολεμικά πνευματικά κινήματα
Στην εποχή της αποικιοκρατίας η ολλανδική κυβέρνηση κράτησε μια απότομη μάτι σχετικά με τις μετακινήσεις, συμπεριλαμβανομένων των αδελφότητες tarekat Σούφι που συχνά αναδεύεται μέχρι εξεγέρσεις που λειτουργούν με μεσσιανικό και χιλιετή προσδοκίες. Η ινδονησιακή κυβέρνηση ακολούθησε αυτή την πολιτική Επειδή φοβόταν κομμουνιστική διείσδυση σε αυτές τις ομάδες. Για να κρατήσετε ένα μάτι για τους απαιτούσε τις μυστικές κινήσεις (aliran kepercayaan) που θα καταχωρηθεί.
Το 1947 Subud καταχωρήθηκε στην Γιογκιακάρτα ως ιδρύθηκε το Σεμαράνγκ το 1932.
Το Γραφείο Εποπτείας των Θρησκευτικών Κινημάτων (Pakem) που υπάγεται στο Υπουργείο Θρησκευτικών Υποθέσεων το 1964 καταχωρήθηκε 360 κινήσεις. Το 1982 υπήρχαν 93 ομάδες με συνολικά 123.570 μέλη μόνο στην Κεντρική Ιάβα.
Το Pangestu ισχυρίζεται ότι έχει 50.000 μέλη, το Sapta Darma 10.000.

Κάποια aliran kebatinan (ένα όνομα για πνευματικά κινήματα) Ποιος είναι ένα άτομο που δεν ενδιαφέρεται να είναι guna-guna, μαύρες μαγικές πρακτικές της Ιάβας. Αυτές οι ομάδες σχηματίζονται γύρω από ένα δάσκαλο, ο οποίος ισχυρίζεται ότι έχει λάβει φώτιση (Wahyu).
Εκατοντάδες τέτοιων ομάδων είναι γνωστό ότι υπάρχουν. Οι γκουρού τους συνήθως διεκδικούν την πρωτοτυπία για την αποκάλυψη ή την διαισθητική τους αντίληψη, απορρίπτοντας τη γνώση από τα βιβλία ή την επιρροή της παράδοσης. Όταν ο γκουρού πεθαίνει, η ομάδα διαλύεται συχνά.

Sumarah

Μια διατριβή (D.G.Howe) και μια διατριβή (Paul Stange) sono stati αφιερωμένες σε αυτό το αδελφότητα. Ο ιδρυτής της, Sukinohartono, άνοιξε ο Subud βοηθός Wignosupartono. Pak Subuh, ιδρυτής της Subud. Sukinohartono είχε μια αποκάλυψη ο ίδιος στη συνέχεια το 1932. υπέστη μια σειρά από εμπειρίες από το 1935 έως το 1937. Μετά από μια έντονη sukino καθαρισμού δόθηκε να καταλάβει ότι θα λάβουν καθοδήγηση μέσω Hakiki και τον άγγελο Γαβριήλ. Ελήφθη διαδοχικά μέσα από εννέα πνευματικά στάδια. Stange: «Οι διαστάσεις h και πέρασε μέσα από τις παράλληλες σφαίρες που συζητήθηκαν στην κλασική μυστικιστική λογοτεχνία, αντικατοπτρίζουν τις περιγραφές που βρέθηκαν στο wayang και Σουφισμός.»

Η Sukinohartono ανέφερε a.o. συναντήσεις με τον Ιησού Χριστό και τον Προφήτη Μωάμεθ. Το 1949, η Sukinohartono είχε άλλη αποκάλυψη. Το σπίτι του Σουχίνο κατά τη διάρκεια της νύχτας. Το Sukino έλαβε επίσης “σαφή καθοδήγηση για το ότι έπρεπε να οδηγήσει στην πλήρη υποταγή στον Θεό”.

Στη Sumarah, υπήρχαν δύο επίπεδα πρακτικής: kanoman και kasepuhan. Οι ασκήσεις Kanoman πήραν τρεις κύριες μορφές: το karaga, δηλαδή την αυτόματη κίνηση. karasa: ευαισθητοποίηση της διαίσθησης. και kasuara: αυθόρμητη ομιλία. Η δύναμη του Θεού μέσα στον υποψήφιο.

Για εκείνους γέροντες και ώριμη στο πνεύμα ήταν μια δεύτερη κίνηση: η kasepuan σιωπηλό διαλογισμό. Οι τελευταίοι έγιναν η συνήθης πρακτική. Η άσκηση ήρθε κατά παράβαση kanoman μετά το 1949. Το ίδιο ισχύει για τον διαχωρισμό των φύλων και στραμμένο προς τη Μέκκα κατά τη διάρκεια της άσκησης. Στις πρώτες μέρες υπήρξε επίσης έντονος έλεγχος της προόδου των μελών.

Στην ιστοσελίδα τους Sumarah εξηγείται ως εξής:.. «Sumarah είναι μια φιλοσοφία της ζωής και μια μορφή διαλογισμού που κατάγεται από την Ιάβα, Ινδονησία Η πρακτική αυτή βασίζεται στην ανάπτυξη της ευαισθησίας και της αποδοχής μέσα από βαθιά χαλάρωση του σώματος, τα συναισθήματα και το μυαλό Στόχος της Η παράδοση του συνολικού ποσού είναι ο εαυτός στον καθολικό εαυτό και η συνολική παράδοση είναι στη ζωή. ”

Πρόσφατα εργαστήρια διαλογισμού σε όλο τον κόσμο έχουν δημιουργηθεί. Δείτε το σύνδεσμο Διεθνούς Δικτυακού Δικτύου για το Διαλογισμό Sumarah παρακάτω.

Μυστικισμός της σημερινής Ιάβας
Όπως φαίνεται παραπάνω, ο ινδονησιακός μυστικισμός εξελίχθηκε σε πολλές μορφές, μερικοί θολώνουν την βαθιά εσωτερική του ουσία.

Είναι λυπηρό το γεγονός ότι οι νεότερες ινδονησιακές γενιές φαίνεται ότι έχασαν το ενδιαφέρον να αναπτύξουν το έμφυτο δώρο τους για να ξεπεράσουν την αισθητηριακή πραγματικότητα για να συντονιστούν στις βαθύτερες πνευματικές τους φύσεις, ειδικά στην παρούσα προσπάθεια μεταξύ των θρησκευτικών φατριών. Ο συγχρητισμός, χαρακτηριστικός του μυστικισμού της Ιάβας, είναι γνωστό ότι γεφυρώνει τις εξωτερικές διαφορές και ενθαρρύνει την κατανόηση μεταξύ όλων των ανθρώπων.
Η μέρα θα είναι όπως ότι η τεράστια αξία του μυστικισμού της Ιάβας θα ανακαλυφθεί εκ νέου. Η μεγάλη παράδοσή του μπορεί να μεταφερθεί και πάλι σε τάξη.

Το θυμίαμα, τα λουλούδια είναι ισχυρά εργαλεία επικοινωνίας
Της Ιακώβης Ζωγράφου Δημοσίευση μιας σειράς άρθρων για τον μυστικισμό τον Αύγουστο του 2002. Μερικά από τα περιεχόμενά της:

Ο μυστικισμός έχει γίνει μέρος της ζωής των σύγχρονων ανθρώπων. Εκείνοι που αναζητούν συμβουλές από ψυχολόγους περιλαμβάνουν αυτούς που είναι θρησκευόμενοι, είπε ο Agil Al Munawar. Λιγότερο από δύο εβδομάδες πριν, ο υπουργός έκανε πρωτοσέλιδα όταν διέταξε κυνήγι θησαυρού σε προστατευόμενη περιοχή κληρονομιάς στο Μπογκόρ της Δυτικής Ιάβας. [Στην ινδονησιακή γλώσσα, “ψυχική” = “kejiwaan.”]

Θα είναι σε θέση να καλύψει το εξωτερικό χρέος της χώρας ύψους US $ 130 δισεκατομμυρίων. Η Τζακάρτα Post είναι μια σειρά από ιστορίες που περιβάλλουν τον μυστικισμό. Αυτή η ιστορία σχετίζεται με μία στη σελίδα 8 στις 26 Αυγούστου 2002, γράφτηκε από τον Muninggar Sri Saraswati. Ενώ τα κινητά τηλέφωνα και το Διαδίκτυο είναι οι πιο δημοφιλείς μέθοδοι επικοινωνίας από αστικές περιοχές, υπάρχουν μερικοί που επιλέγουν kemenyan (θυμίαμα) και λουλούδια. Μερικοί άνθρωποι στην Java καίνε θυμίαμα και έβαλαν λουλούδια σε αρώματα, για να λύσουν προβλήματα στη ζωή ή να θεραπεύσουν τις ασθένειες.

Ο υπάλληλος μιας ιδιωτικής εταιρείας στην περιοχή Kuningan της Νότιας Τζακάρτα, η Τζακάρτα Δημοσίευση Soenaryo είπε ότι άρχισε να βλέπει ένα πνευματιστής πριν από πέντε χρόνια όταν Ήταν αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα στην εταιρεία του.
Νόμιζα ότι έχω ένα φλιτζάνι τσάι και είχα ένα φλιτζάνι τσάι στο δωμάτιό μου, ενώ εγώ διαλογίσα ” Είπε ο Soenaryo.

Αν και αισθάνθηκε λίγο αμήχανος, υπακούσε την τάξη και ζήτησε από τα πνεύματα των προγόνων του να ζητήσουν από τον Θεό να τον βοηθήσει. Εκπληκτικά, ο Soenaryo βρήκε μια λύση στο πρόβλημα και προήχθη. Έχει γίνει πελάτης του πνευματιστή, ο οποίος ζει στο Paseban της Κεντρικής Τζακάρτα. Έχει επίσης προβλέψει διατάξεις, ιδιαίτερα όταν έχει πρόβλημα στη ζωή.

“Είναι μόνο ένα μέσο στο Θεό”, δήλωσε ο Soenaryo, προσθέτοντας ότι κάνει τις προσφορές κάθε φορά, ή μία φορά σε κάθε πενθήμερη εβδομάδα της Ιάβας.
Ένας άλλος πελάτης, Warti, δήλωσε στη θέση ότι αγόρασε θυμίαμα και λουλούδια για τον εργοδότη της, μια μέσης ηλικίας γυναίκα που είναι τραπεζίτης.
Είπε ότι ήταν “στο νερό τη νύχτα”, είπε ότι δίνει και καίει θυμίαμα για δύο χρόνια. κάθε Παρασκευή.

Μάρνη, ένα θυμίαμα και λουλούδια πωλητές, είπε ότι ήταν βιαστική επιχείρηση από τότε που άνοιξε κατάστημα 10 του Αυγούστου χρόνια, με τους περισσότερους ανθρώπους που αγοράζουν τα στοιχεία συνήθως για τελετές κηδειών.
Είπε, αναφερόμενος στην ασιατική κρίση που έπληξε τη χώρα το 1997.

Ένας άλλος πωλητής στην αγορά Rawa Belong, Δυτική Τζακάρτα, συμφώνησε. «Δεν υπάρχουν και πολλοί άνθρωποι αγοράζουν λουλούδια και θυμίαμα για μυστική σκοπούς, όπως αυτούς που τα αγοράζουν για τελετές κηδεία, αλλά είναι πιστοί πελάτες. Έρχονται μία φορά την εβδομάδα ή δύο φορές το μήνα», δήλωσε ο Τέντι, ο οποίος έχει στην επιχείρηση για πάνω από οκτώ χρόνια.

Διαφορές στη σύγχρονη κοινωνία της Ινδονησίας
Η πνευματική θωράκιση – η μετάβαση στην έκσταση – είναι ένα μάλλον κοινό φαινόμενο στην Ινδονησία, ειδικά ανάμεσα στους εργάτες του εργοστασίου.
Σε όλο το αρχιπέλαγος της Ινδονησίας υπάρχουν αναφορές των μαθητών, των νέων γυναικών και των εργαζομένων του εργοστασίου θα σε μαζική έκσταση ή γλωσσολαλιά.

Η εθνική τηλεόραση παρουσίασε τον Φεβρουάριο του 2008 έντεκα μαθητές σε μια τάξη. Περίπου 50 γυναίκες εργαζόμενες σε εργοστάσιο ενδυμάτων τον Ιούνιο του 2007, κλάφοντας και σπρώχνοντας το σώμα τους γύρω.

Η θρησκεία, η εκπαίδευση και η ανάπτυξη δεν έχουν κάνει τίποτα για να σταματήσουν την ευρεία αποδοχή του υπερφυσικού στην Ινδονησία. Στην Ινδονησία, η Lidia Laksana Hidajat, από την σχολή ψυχολογίας του πανεπιστημίου Atma Jaya της Τζακάρτα.

Η Λίνα, 23 ετών, δήλωσε ότι έχει κατοικήσει πολλές φορές τα τελευταία έξι χρόνια, πάντα με το ίδιο “jinn” ή κακό πνεύμα. Είναι δύσκολο να το καταλάβεις. Καλεί το όνομά μου, αλλά αν το ακολουθήσω, εξαφανίζεται, είπε. Η Lina είπε ότι ήταν τόσο συνηθισμένες στο εργοστάσιο τσιγάρων του Malang, όπου εργάστηκε, ότι εγκατέλειψε τελικά.

Ινδονησίας μέσα ενημέρωσης ανέφεραν μια έκσταση ομάδα μεταξύ των εργαζομένων στο εργοστάσιο τσιγάρων Bentoel στη Μαλάνγκ, Java, τον Μάρτιο του 2006. Hidajat συνέντευξη 30 των επηρεαζόμενων γυναίκες, οι οποίοι λένε ότι κάθονταν σε σειρές σε μια μεγάλη αίθουσα, το τροχαίο τα τσιγάρα με το χέρι όταν συνέβη. Δούλευαν σιωπηλά. Είναι συνήθως ήσυχη και όταν ασχολούνται με μονοτονική δραστηριότητα, είπε.
Ξαφνικά, ένας από τους εργάτες Προκαλώντας ένα φαινόμενο ντόμινο. Ένας μουσουλμάνος ηγέτης κλήθηκε, αλλά οι προσευχές του δεν είχαν καμία επίδραση. Εξαντλούνταν και όταν ξύπνησαν δεν θυμούνται τίποτα.

Η Hidajat διαπίστωσε ότι υπήρχαν κοινά στοιχεία μεταξύ των θυμάτων της έκστασης που συνέντευξη.
Είναι άνθρωποι πολύ θρησκευτικοί ή υπό πίεση. Ήταν επίσης από χαμηλό κοινωνικοοικονομικό υπόβαθρο, είπε.

Eko Susanto Marsoeki, ο διευθυντής της Lawang Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Μαλάνγκ, δήλωσε υπερκόπωση ήταν στενά συνδεδεμένη με μάζα περιστατικά trance στα εργοστάσια. Είναι μια μορφή διαμαρτυρίας που δεν θα αντιμετωπιστεί με υπερβολική σκληρότητα, είπε.

Όταν περισσότεροι από 30 φοιτητές σε Pahandut Παλανγκαράγια Γυμνάσιο Καλιμαντάν έπεσε σε έκσταση, το Νοέμβριο, που κατηγόρησε το πνεύμα σε ένα κοντινό δέντρο. Κλαίει και δεν μπορούσε να κινηθεί. Σύντομα, οι φίλοι της, που συμμετείχαν σε περισσότερες από 30 από αυτές, ουρλιάζουν και λιποθυμούν, δήλωσε ο αναπληρωτής διευθυντής, ο Φρίσκαλα. Μερικά από τα κορίτσια μετά από μια φοιτήτρια που παίζει μουσουλμανικό δαχτυλίδι προσευχής στο κινητό της τηλέφωνο. Άλλοι λήφθηκαν από τους γονείς τους στους τοπικούς μαγισσούς.

Ωστόσο, η Friskila τάσσεται υπέρ μιας λιγότερο προφορικής εξήγησης.
Είναι κουρασμένη και τότε αυτό συνέβη. Όλοι πήραν μια μέρα εκτός σχολείου.

Λογοτεχνία:

 • Beatty, Andrew: Ποικιλίες της Ιάβας Θρησκεία: μια ανθρωπολογική Cambridge Σπουδών (λογαριασμοί σε κοινωνικά και Πολιτισμικής
 • Ανθρωπολογίας, Μάρτιος 1999), Becker, Judith: Gamelan Ιστορίες Ταντρισμό Ισλάμ και Αισθητική στην Κεντρική Ιάβα (1993)
 • Geels, Antoon: Το υποκείμενο και η μυστικιστική παράδοση της Ιάβας (1997)
 • Geertz, Clifford: “Η Θρησκεία της Ιάβας” (1960)
 • Gonda, J.: “Σανσκριτικός στην Ινδονησία” (Νέο Δελχί 1973)
 • Hadiwijono, Harun: “Ο άνθρωπος στο σημερινό μυστικισμό της Ιάβας” (Thesis, Amsterdam, 1968)
 • Headley, Stephen C.: Από το Cosmogonony στο Exorcism σε μια Γιάννη Γένεση: Ο Χυμωμένος Σπόρος (2000)
 • Howe, ΓΔ:.. «Sumarah, μια μελέτη της τέχνης της ζωής» (Διδακτορική διατριβή, Chapel Hill, 1980) Howell, Τζούλια Ημέρα 1989. “ μελών της συνείδησης και της Ιάβας εκστατικές «» Στο «Δημιουργία Ινδονησίας Πολιτισμών», που εκδόθηκε από Π. Αλέξανδρος. Σύδνεϋ: Ωκεανία Τύπος. (1989)
 • Kartapradja, Kamil: Aliran kebatinan dan kepercayaan από την Ινδονησία, Τζακάρτα: Yayasan Masagung (1985)
 • Kroef, J.M.van der: “Νέα Θρησκευτικά Τμήματα στη Java” (1959)
 • Lewis, Ι.Μ .: “Εκστατική Θρησκεία” (1971)
 • Mulder Niels: Μιστισμός. Jawa-ιδεολόγοι της Ινδονησίας (Yogyakarta 2001)
 • Mulder, Niels: “Μυστικισμός και καθημερινή ζωή στη σύγχρονη Java” (Σιγκαπούρη 1978)
 • Mulder, Niels: “Μυστικισμός στη Java” (Άμστερνταμ, 1997)
 • Rofe, Η.: “Το μονοπάτι του υποκρύπτοντος” (1959.1988)
 • Sitompul, P.P .: “Susila Budhi Dharma, Subud – Διεθνής Μυστική Κίνηση της Ινδονησίας” (Dissertation, Claremont 1974)
 • Stange, Paul: “Το κίνημα του Sumarah στο μυστικισμό της Ιάβας” (Thesis, Madison 1980)
 • Paul Stange: Η εξέλιξη του Sumarah (αναθεωρημένη και επικαιροποιημένη διατριβή σε αρχείο 1.3MB pdf)
 • Wilson, Ian Douglas: Η πολιτική της εσωτερικής εξουσίας: Η πρακτική του Pencak Silat στη Δυτική Ιάβα (διατριβή)
 • Woodward R.: Ισλάμ στη Java. Norms Piety και Μυστικισμός στο Σουλτανάτο της Yogyakarta (Το Πανεπιστήμιο της Arizona Press, Tucson, 1989)
  Τα προαναφερθέντα διδακτορικά έγγραφα είναι διαθέσιμα από το Πανεπιστήμιο Microfilms International, Ann Arbor MI 48106 και το London WC1R 4EJ, UK

Η γαλλική μετάφραση ‘Anthropologie et mouvements mystiques javanaises’